Logo aquariům
Online rezervace
Rezervovat stůl
 *
 *
 *
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Úvod / Menu / Jídelní lístek

Jídelní lístek

 

PŘEDKRMY / STARTERS

 

Grilované tygří krevety „a la plancha“ /3ks/ s petrželovým máslem

Grilled black tiger prawns „a la plancha“ /3pc/ with parsley butter

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

                                                                                                           (A 2,7)          245 Kč

 

Losos marinovaný v campari a pomerančích /60 g/ s fenyklovým salátkem a hořčicí

Campari/orange marinated salmon /60 g/ with fennel salad and mustard

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

                                                                                                           (A 4,10)          175 Kč

 

Terina z kachních jater „foie gras“ /60 g/ s rebarborovým želé a jahodami

Duck liver „foie gras“ terrine /60 g/ with rhubarb jelly and strawberries

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

                                                                                                           (A 1,8,12)        210 Kč

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/

170 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

Plato tapas – 6 starters of the day

                                                                                                                                                                                                                              265 Kč

Plato Cortador – španělské salámy, Jamón Serrano, sýr Manchego, marinované olivy

Plato tapas – spanish salami, dried ham, Manchego cheese, marinated olives

                                                                                                           (A 1,3,7,10)         265 Kč

 

 

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

                                                                                                                                                                                                                                      (A 1,2,4,7,9,12,14)   129 Kč

 

Krémová polévka z medvědího česneku s marinovanou fetou

Wild garlic soup with marinated feta cheese

                                                                                                           (A 1,7,9,12)          75 Kč

 

Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

                                                                                                           (A 1,3,9)          65 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Chřestové risotto s créme fraiche a Jamón Serrano

Asparagus risotto with créme fraiche and spanish ham

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

                                                                                (A 7,9,12)           290 Kč

 

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

                                                                                                           (A 1,2,3,7,9)          295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei

                                                                                                           (A 1,3,7,9)           195 Kč

 

Spaghetti „Green" (zelená zelenina, bazalkové pesto, pinie)

Spaghetti „Green" (green vegetable, basil pesto, pine nuts)

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätswein

                                                                                                           (A 1,3,7,8,9)           175 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei

                                                                                                           (A 1,3,7,9)         175 Kč

 

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice a tygří kreveta /300 g/ s krevetovou pěnou

a spaghetti „al limone“

Grilled octopus and black tiger prawn /300 g/ with prawn sauce and lime/basil spaghetti

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

                                                                                                           (A 1,2,3,7,9,12,14)         490 Kč

 

Chilský Sea Bass /180 g/ s ricottovými gnocchi a omáčkou z bílého vína,

paprik a žampionů

Chillean sea bass /180 g/ with ricotta gnocchi, white wine sauce, red pepper and champignons

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

                                                                                                           (A 1,3,4,7,9,12)           370 Kč

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

                                                                                                           (A 4,7,8)          399 Kč

 

CENA POKRMU SE MŮŽE LIŠIT DLE DRUHU OBJEDNANÉ RYBY

 

 

MASA / MEAT

 

Steak z hovězí svíčkové /200 g/ s bylinkovým máslem, sázeným vejcem

a restovanými bramborami se slaninou

Beefsteak /200 g/ with herb butter, roasted egg and pan-roasted potatoes with garlic and bacon

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

                                                                                                           (A 3,7,9,12)           440

 

Telecí „Osso-buco“ na víně a rajčatech /300 g/ s risottem a medvědím česnekem

Braised veal osso-buco in white wine and tomatoes /300 g/ with risotto and wild garlic

Sommeliér doporučuje: Pinot Noir IGP Pays d’OC

                                                                                                           (A 7,9,12)           370 Kč

 

Řízečky z vepřové panenky /200 g/ s cibulovou kaší a jarním salátkem

Pork tenderloin schnitzel /150 g/ with potato/onion puree and spring salad

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätswein

                                                                                                           (A 1.3.7)          270 Kč

 

Supreme z kuřete krmeného kukuřicí /200 g/ s hráškovým pyré,

smaženou polentou a máslovou kukuřicí

Cornfed chicken supreme /200 g/ with pea puree, fried polenta and buttered sweet corn

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

                                                                                                           (A 1,3,7,9,12)           275 Kč

 

 

SALÁTY / SALADS

 

Asijský salát s marinovanou hovězí svíčkovou v teriyaki omáčce /120 g/

Asian salad with marinated beef tenderloin and teriyaki sauce /120 g/

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

                                                                                                           (A 6,8,11,12)               270 Kč

 

Gratinovaný kozí sýr /80 g/ s marinovaným melounem, rajčaty, piniemi, mátou

a citrusovým vinaigrette

Baked goat cheese /80 g/ with marinated watermelon, tomatoes, pine nuts, mint

and citrus vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d´Oc

                                                                                                           (A 1,7,8)           255 Kč

 

Jarní zeleninový salát s citrusovým vinaigrette

Spring vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

PRO VEGETARIÁNY / VEGETARIAN

 

Ricottové gnocchi s ořechovým crumblem, paprikovým pestem

a čerstvým kozím sýrem

Ricotta gnocchi with nut crumble, pepper pesto a fresh goat cheese

Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d´Oc

                                                                                                           (A 1,3,7,8)         225 Kč

 

Chřestový „Quiche“ se sýrem Pecorino Romano

Asparagus Quiche with cheese Pecorino Romano

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

                                                                                                           (A 1,3,7)          290 Kč

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

                                                                                                           (A 3,7)          95 Kč

 

Čokoládový mousse s mangovou omáčkou a nugátovou pralinkou

Chocolate mousse with mango sauce and nougat praline

Sommeliér doporučuje: Royal Oporto, Quinta das Carvalhas

                                                                                                           (A 3,7,8)          95 Kč

 

Rebarborový cheesecake s jahodami a pistáciemi

Rhubarb cheesecake with strawberries and pistacchio

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

                                                                                                           (A 1,3,7,8)          110 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

                                                                                                           (A 3,7)         95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

                                                                                                                                                                                                                                           (A 3,7)        40 Kč

 

Výběr francouzských sýrů /80 g/ s ovocným chlebem

Selection of french cheeses /80 g/ with fruit bread

                                                                                                           (A 1,7,8)         195 Kč

 

Poloviční porce je účtována 70% z ceny celého pokrmu.

 

ALERGENY:          1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK 2) KORÝŠI 3) VEJCE 4) RYBY

5) PODZEMNICE OLEJNÁ 6) SÓJOVÉ BOBY 7) MLÉKO 8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY

9) CELER 10) HOŘČICE 11) SEZAMOVÁ SEMENA 12) OXID SIŘIČITÝ

13) VLČÍ BOB 14) MĚKKÝŠI

 

Jídelní lístek

Otevřeno denně:
po-so 11:00 - 23:00 
ne  11:00 - 22:00
 
Rybova 1901/14
500 09 Hradec Králové
Malšovice (Plachta)
 
+420 495 490 495
 
mapa.png
Navštivte také naši kavárnu Assenza
 
assenza
© 2012 | Restaurace Aquarium | Rybova 1901/14, 500 09 Hradec Králové - Malšovice (Plachta) | restaurace@aquarko.cz | +420 495 490 495