Logo aquariům
Online rezervace
Rezervovat stůl
 *
 *
 *
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Úvod / Menu / Jídelní lístek

Jídelní lístek

 

PŘEDKRMY / STARTERS

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s „quinoa“ salátkem, citrusy a fenyklem

Grilled black tiger prawns /3pc/ with quinoa, citrus and fennel salad

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

                                                                                  (A 2,7,11)  245 Kč

Tataki z tuňáka /60 g/ s avokádovou pěnou a redukcí ze sojové omáčky

Tuna tataki /60 g/ with avocado mousse and soy sauce glaze

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

                                                                                        (A 4,6,10,11)  240 Kč

„Burrata“ sýr z Puglie /120 g/ s pečenými rajčaty a bazalkovým pestem

Burrata cheese from Puglia /60 g/ with baked tomatoes and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

                                               (A 7,8)  240 Kč

  

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/

170 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

Plato tapas – 6 starters of the day

                                                                                                                                                                                                                              265 Kč

Naše manufaktura – uzený sýr, uzený losos, croquetas s jamónem

Our production – smoked cheese, smoked salmon, croquettes with dried ham

      (A 1,3,7,10)    265 Kč 

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

                  (A 1,2,4,7,9,12,14)   129 Kč

 

„Pappa al pomodoro“ polévka z bílého chleba a rajčat

s ančovičkovou salsou a smaženou uzenou mozzarellou

White bread /tomato soup with anchovies and fried scamorza

                                                                                                           (A 1,4.7,9,12)    85Kč

 

Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

                                                                                                           (A 1,3,9)    65 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Sépiové risotto s langustýnkou a mušlemi

Squid ink risotto with scampi and mussels

Sommeliér doporučuje: Monte fiorentine Soave classico DOC

                                                    (A 2,4,7,9,12,14)   295 Kč

 

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

                                                                                     (A 1,2,3,7,9)  295 Kč

 

Spaghetti s quanciale, houbami a černým lanýžem

Spaghetti with bacon, mushrooms and black truffle

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

                                                                                  (A 1,3,7,9)    220 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei

                                                                                                           (A 1,3,7,9)   195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei

                                                                                                           (A 1,3,7,9)   175 Kč

 

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat,

bramborami grenaille, chorizem a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, potatoes grenaille,

chorizo and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley Rosado

                                                                                                 (A 1,7,9,10)    490 Kč

Dušené slávky na víně a zelenině /400 g/ s pečenou bramborou a bylinkovou ali-oli

Steamed mussels in white wine and vegetables /400 g/ with roasted potato and ali-oli sauce

Sommeliér doporučuje: Monte fiorentine Soave classico DOC

         (A 7,9,12)     320

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

                                                                                                           (A 4,7,8)     399 Kč

 

CENA POKRMU SE MŮŽE LIŠIT DLE DRUHU OBJEDNANÉ RYBY

 

 

MASA / MEAT

 

„Pluma Iberico“ steak z vrchní části hřbetu iberských prasat /200 g/

se sardinskou fregolou, pečenými paprikami a omáčkou z jamónu

Pluma Iberico steak /200 g/ with sardinian pasta, roasted peppers and spanish ham sauce

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

                                                                             (A 1,3,7,9,12)   395 Kč

Steak z hovězí svíčkové /200 g/ s omáčkou z foie gras, špenátem, mladou kukuřicí

 a smetanovými bramborami

Beefsteak /200 g/ with foie gras sauce, spinat, baby corn and baked cream potatoes

Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant

                                                                    (A 3,7,9,12)    440 Kč

„Saltimbocca“ telecí rumpsteak sous-vide /200 g/ s parmskou šunkou,

 salátem z křupavých brambor, šalotkou a šalvějovou omáčkou

Veal rumpsteak sous-vide /200 g/ with parma ham, crispy potato salad, shallot and sage sauce

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

                                                                       (A 7,9,12)      360 Kč

Supreme z kuřete krmeného kukuřicí /200 g/ se šafránovým risottem

a glazovanou zeleninou

Cornfed chicken supreme /200 g/ with saffron risotto and butter glazed vegetables

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätswein

                                                                                 (A 7,9,12)      275 Kč

 

 

SALÁTY / SALADS

 

Asijský salát s marinovanou hovězí svíčkovou v teriyaki omáčce /120 g/

Asian salad with marinated beef tenderloin and teriyaki sauce /120 g/

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

                                                                                                           (A 6,8,11,12)       270 Kč

 

Grilovaný sýr Halloumi /100 g/ se salátem z rajčat, avokádovou pěnou, krutony

a balsamico vinaigrette

Grilled halloumi cheese /80 g/ with tomato salad, avocado mousse, croutons

and balsamico vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

                                                                                     (A 1,7)       260 Kč

 

Jarní zeleninový salát s citrusovým vinaigrette

Spring vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

PRO VEGETARIÁNY / VEGETARIAN

Kozí sýr v křupavém „Bricku“ /60 g/ s černým lanýžem,

pórkovým ragú a salátem Pak Choi

Roasted goat cheese in Brick dough /60 g/ with black truffle, braised leek and pak choi salad

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

                                                                                           (A 1,3,7,8,12)    250 Kč

Šafránové risotto s grilovanými artyčoky a piniemi

Saffron risotto with grilled artichokes and pine nuts

Sommeliér doporučuje: Monte fiorentine Soave classico DOC

                                                    (A 7,8,9,12)    240 Kč

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

                                                                                                           (A 3,7)    110 Kč

„Prosecco Parfait“ mražená pěna ze šumivého vína s lesním ovocem

Prosecco Parfait with forest fruit

Sommeliér doporučuje: Zweigelt rosé

                                                                                        (A 1,3,7,8)      95 Kč

„Opera“ čoko-kávové řezy s mandlovou granolou a sorbetem z rebarbory

Chocolate/coffee dessert with almond and rhubarb sorbet

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 20 y.o.

                                                                                                      (A 1,3,7,8)    120 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

                                                                                                           (A 3,7)         95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

                                                                                                                                                                                                                                           (A 3,7)        40 Kč

 

Výběr francouzských sýrů /80 g/ s ovocným chlebem

Selection of french cheeses /80 g/ with fruit bread

                                                                                                           (A 1,7,8)         195 Kč

 

Poloviční porce je účtována 70% z ceny celého pokrmu.

 

ALERGENY:          1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK 2) KORÝŠI 3) VEJCE 4) RYBY

5) PODZEMNICE OLEJNÁ 6) SÓJOVÉ BOBY 7) MLÉKO 8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY

9) CELER 10) HOŘČICE 11) SEZAMOVÁ SEMENA 12) OXID SIŘIČITÝ

13) VLČÍ BOB 14) MĚKKÝŠI

 

Jídelní lístek

Otevřeno denně:
po-so 11:00 - 23:00 
ne  11:00 - 22:00
 
Rybova 1901/14
500 09 Hradec Králové
Malšovice (Plachta)
 
+420 495 490 495
 
mapa.png
Navštivte také naši kavárnu Assenza
 
assenza
© 2012 | Restaurace Aquarium | Rybova 1901/14, 500 09 Hradec Králové - Malšovice (Plachta) | restaurace@aquarko.cz | +420 495 490 495