Tapas
jedinečný španělský způsob stolování se vyznačuje podáváním menších porcí v kombinaci variací
studených i teplých mořských plodů, masových
a bezmasých pokrmů.
Domovská stránka > Menu > Jídelní lístek

Jídelní lístek

TAPAS / CHUŤOVKY / BITES

Marinované španělské olivy Manzanilla /80g/

Marinated spanish olives Manzanilla /80g/ 

99 Kč

Bylinkové a hnědé máslo se semínky

Herb and brown butter with seeds

99 Kč

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50g/

160 Kč

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

Plato tapas – 6 starters of the day

265 Kč

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80g/

265 Kč

Výběr sýrů dle denní nabídky /80g/

Selection of cheese of the day 80g/

185 Kč

 

PŘEDKRMY / STARTERS

Grilované tygří krevety /3ks/ s omáčkou ali-oli a rukolou

Grilled black tiger prawns /3pc/ with garlic sauce and rocket

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

                                                                                   225 Kč

Carpaccio z marinovaného tuňáka /60g/ s mladým salátkem a olivami

Marinated tuna carpaccio /60g/with baby salad and olives

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

                                     245 Kč

Telecí tartar /80g/ s křepelčím vejcem, bramborovými lupínky

a ředkvičkovou majonézou

Veal tartare /80g/ with quail egg, potato chips and radish mayonnaise

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

            190 Kč

Kozí sýr z farmy Bělečko s jarním zeleninovým salátem a slunečnicí

 Goat cheese from local farm with spring vegetable salad and sunflower seeds

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

160 Kč

 

POLÉVKY / SOUPS

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

115 Kč 

Jemný hráškový krém s křepelčím „skotským“ vejcem

Creamy pea soup with quail scotch egg

85Kč

Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

55 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA AND RISOTTO

Rajčatové risotto se zeleným chřestem a smaženým kozím sýrem z farmy Bělečko

Tomato risotto with asparagus and fried goat cheese from local farm

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

245 Kč

Gnocchi s králičím masem, lanýžovou omáčkou, hráškem a lískovými oříšky

Gnocchi with rabbit, truffle sauce, peas and hazelnuts

Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d´Oc

230 Kč

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

Spaghetti „Pomodoro“ (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro“ (garlic, tomato, basil)

 175 Kč

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino“ (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Oliom e peperoncino“ (garlic, chilli, olive oil)

 175 Kč

 

 RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

Grilovaná chobotnice /300g/ s majonézou z uzených rajčat,

kapary, chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

445 Kč

Siven /180g/ se špenátovým krémem, brandádou ze solené tresky,

bramborovými lupínky a salsou „rustica“

Arctic char /180g/ with spinat cream, salted cod brandade, potato chips and salsa rustica

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

399 Kč

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /300g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

399 Kč

 

MASA / MEAT

Telecí rump steak sous-vide /200g/ s chřestem, rajčatovým risottem

a salsou „rustica“

Veal rumpsteak sous-vide /200g/ with asparagus, tomato risotto and salsa rustica

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

340 Kč

Vykostěné mladé kuřátko /250g/ se žampionovým ragú, mačkaným hráškem

a estragonovými gnocchi s ricottou

Baby chicken /200g/ with champignon ragout, mashed peas and ricotta/tarragon gnocchi

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

295 Kč

„Pfeffer“ steak z vyzrálé hovězí kýty /200g/ s glazovanou jarní zeleninou,

lanýžovou kaší a omáčkou demi glace

„Pfeffer“ rumpsteak /200g/ with glazed spring vegetables, truffle puree

and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

395 Kč

Vepřová panenka /200g/ s omáčkou z jamónu, černou čočkou beluga,

salsou verde a mrkvovým pavé

Pork tenderloin /200g/ with serrano ham sauce, beluga lentil, salsa verde

and carrot gratin

Sommeliér doporučuje: Müller Thurgau qualitätsvein halbtrocken

295 Kč

 

 

 

 

SALÁTY / SALADS

„Fritto Misto“ salát se smaženými tygřími krevetami a cuketou /3ks/,

trhanými listy, čerstvou zeleninou a ančovičkovým dresinkem

„Fritto Misto“ salad with fried black tiger prawns and zucchini /3pc/,

vegetables and anchovy dressing

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

295 Kč

„Antipasti“ salát z grilované zeleniny s parmezánem,

parmskou šunkou a zralým octem z Modeny

„Antipasti“ grilled vegetable salad with parmesan, parma ham

and aged vinegar from Modena

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

185 Kč

Cizrnový „hummus“ s mladým salátem, kešu ořechy a cizrnovými oplatkami

Hummus with baby salad, cashew and chickpea wafers

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

165 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

Levandulová panna cotta s citronovým krémem z bílé čokolády

Lavender panna cotta with lemon and white chocolate cream

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

95 Kč

Čokoládový dort „Caprese“ s ananasem a kokosovou zmrzlinou

Chocolate tart „Caprese“ with pineapple and coconut ice cream

Sommeliér doporučuje: Diplomático reserva

110 Kč

„Affogato“ vanilková zmrzlina s kakaovými boby zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with cocoa beans and espresso

95 Kč

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu

před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Kapesník
Denní menu
Neděle 16. 6.
předkrmVepřové "rilletes" s marmeládou z cibule a sušených švestek
hl. jídloVařený bílý chřest s pražskou šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
moučníkKaramelová panna cotta s jahodami a mandlemi
Zobrazit týdenní menu
Kde nás najdete
Kontakt
Mapa - Kde se nacházíme
Rybova 1901/14
500 09 Hradec Králové
Malšovice (Plachta)

GPS: 15.8591200 ºE, 50.1956400 ºN

Tel.:  +420 495 490 495
Email:  restaurace@aquarko.cz

Otevřeno denně:

Po-So 11-23h, Ne 11-22h.

© 2012 | Restaurace Aquarium | Rybova 1901/14, 500 09 Hradec Králové - Malšovice (Plachta) | restaurace@aquarko.cz | +420 495 490 495