Logo aquariům
Online rezervace
Rezervovat stůl
 *
 *
 *
 *
 *
Políčka s hvězdičkou jsou povinná.
Úvod / Menu / Jídelní lístek

Jídelní lístek

 

TAPAS / SNACK

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s pikantní asijskou omáčkou a mořskými řasy

Grilled black tiger prawns /3pc/ with light spicy sauce and seaweed salad

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

 

                                                                                  235 Kč

Losos „Gravlax“ /60 g/ marinovaný v červené řepě s račím masem a kaviárem

Beetroot cured salmon „Gravlax“ /60 g/ with crayfish and caviar

Sommeliér doporučuje: Grenache Gris Rosé IGP Pays d´Oc

 

                                                                                  165 Kč

„Cecina a la carpaccio“ sušená španělská hovězí kýta /50 g/

s parmezánem a olivovým olejem

Dried spanish beef ham /50 g/ with parmesan and olive oil

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

                                                                                  140 Kč

 

 

Grilovaná kachní játra „foie gras“ /60 g/ s chutney z jablek a datlí

Grilled duck liver „foie gras“ /60 g/ with apple and date chutney

Sommeliér doporučuje: Muscatel Luz de Mediterraneo

                                                                                  210

  

„Queso Manchego“ ovčí sýr s rajčatovým želé a piniemi

„Queso Manchego“ sheep cheese with tomato jelly and pine nuts

 Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc 

                                                                                  170

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/ 

160 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

 Plato tapas – 6 starters of the day 

265 Kč

 

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80 g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80 g/ 

265 Kč

 

Výběr sýrů dle denní nabídky /80 g/

Selection of daily cheeses /80 g/ 

185 Kč

 

Marinované španělské olivy Manzanilla

 Marinated spanish olives Manzanilla 

            99 Kč

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

129 Kč

 

Francouzská cibulová polévka s krutonem a sýrem Gruyére

French onion soup with crouton and cheese Gruyere

95Kč

 

Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

65 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Citronové risotto se smaženou treskou a čerstvou rukolou

Lemon risotto with fried cod fish and rocket

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

225 Kč

Tagliatelle „Carne“ (vyzrálé hovězí maso, houby, pórek, demi glace)

Tagliatelle „Carne“ (beef rump, mushrooms, leek, demi glace)

Sommeliér doporučuje: Pinot Noir IGP Pays d’OC

275 Kč

 

  Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

 

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (garlic, chilli, olive oil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat, kapary,

chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

480 Kč

 

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

399 Kč

CENA POKRMU SE MŮŽE LIŠIT DLE DRUHU OBJEDNANÉ RYBY

 

 

MASA / MEAT

 

Pečené vykostěné „Olivové kuře“ /200 g/ s karotkovým pyré a černou čočkou

Roasted “Oliv chicken“ /200 g/ with carrot puree and black lentil

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

295 Kč

Vepřová panenka v bylinkové krustě /200 g/ s omáčkou z jablek a calvadosu,

karotkou, mladým špenátem a bramborovými „šulánky“

Pork fillet with herb crust /200 g/, apple/calvados sauce, carrot, baby spinat

and pan-roasted potato gnocchi

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

295 Kč

Hřbet z jelena /180 g/ s omáčkou z portského vína a sušených švestek,

restovanou kapustou na sádle a palačinkovými „lasagne“ s houbami

Deer loin /200 g/ with port wine-dried plum sauce, savoy cabbage

and pancake „lasagne“ with mushrooms

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

430 Kč

Brasírované hovězí žebro á la „Bourguignon“ /300 g/ s bramborovým pyré

Braised veal short rib in „burgundy“ style /200 g/ with potato puree

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

330 Kč

„Rumpsteak“ z australského chovu /200 g/ s pečenou zeleninou,

bramborovými fondány, hořčičným semínkem a omáčkou demi glace

Beef rumpsteak /200 g/ with caramelized vegetables, potato fondants,

mustard and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Pinot Noir IGP Pays d’OC

395 Kč

 

 

SALÁTY / SALADS

 

Salát „Cobb“ s grilovaným krůtím masem a slaninou /120 g/, pěnou z gorgonzoly, zastřeným vejcem, čerstvou zeleninou a hořčičným vinaigrette

„Cobb“ salad with grilled turkey breast and bacon /120 g/ with gorgonzola mousse,

poached egg, vegetables and mustard dressing

Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc

225 Kč

Zimní salát se zapečeným kozím sýrem, růžovým zázvorem, ořechy,

hroznovým vínem a zázvorovým vinaigrette

Winter salad with baked goat cheese, marinated ginger, wallnuts, grapes

and ginger vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

225 Kč

 

Malý listový salát s čerstvou zeleninou a citrusovým vinaigrette

Mixed vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

 

Čokoládové „Dome“ se zmrzlinou z hořké čokolády a mangovou pěnou

Chocolate „Dome“ with chocolate ice cream and mango mousse

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 12 y.o.

110 Kč

Mrkvový dort s mandlemi, bílou čokoládou a mascarpone

Carrot cake with almonds, white chocolate and mascarpone

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

95 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Jídelní lístek

Otevřeno denně:
po-so 11:00 - 23:00 
ne  11:00 - 22:00
 
Rybova 1901/14
500 09 Hradec Králové
Malšovice (Plachta)
 
+420 495 490 495
 
mapa.png
Navštivte také naši kavárnu Assenza
 
assenza
© 2012 | Restaurace Aquarium | Rybova 1901/14, 500 09 Hradec Králové - Malšovice (Plachta) | restaurace@aquarko.cz | +420 495 490 495