Tapas
jedinečný španělský způsob stolování se vyznačuje podáváním menších porcí v kombinaci variací
studených i teplých mořských plodů, masových
a bezmasých pokrmů.
Domovská stránka > Menu > Jídelní lístek

Jídelní lístek

 

TAPAS / SNACK

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s omáčkou ali-oli a rukolou

Grilled black tiger prawns /3pc/ with ali-oli sauce and rocket

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  225 Kč

 

„Salpicón“ salát z marinovaných mořských plodů

 „Salpicon“ marinated seafood salad

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  130

 

„Croquetas“ smažené krokety se sušenou šunkou a ali-oli

„Croquetas“ fried dried ham croquettes with garlic mayonnaise

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  110

 

„Morcilla“ pečené krvavé jelítko s karamelizovanou cibulí a jablky

Roasted black pudding with caramelized onion and apples

 Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  95 Kč

 

„Queso Manchego“ ovčí sýr s rajčatovým želé a piniemi

„Queso Manchego“ sheep cheese with tomato jelly and pine nuts

 Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc

 

                                                                                  170

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/

 

160 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

 Plato tapas – 6 starters of the day

 

265 Kč

 

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80 g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80 g/

 

265 Kč

 

Výběr sýrů dle denní nabídky /80 g/

Selection of daily cheeses /80 g/

 

185 Kč

 

Marinované španělské olivy Manzanilla

 Marinated spanish olives Manzanilla

 

            99 Kč

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

115 Kč 

Krém z pečené dýně s kokosovým mlékem

Roasted pumpkin soup with coconut milk

65 Kč

 Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

55 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Lanýžové risotto s houbami a parmezánem

Truffled risotto with mushrooms and parmesan

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

225 Kč

 

„Fiocchi“ těstoviny plněné sýrem Fontina a slaninou

s parmezánem a telecí omáčkou

„Fiocchi“ pasta filled with cheese Fontina, bacon, parmesan and demi glace

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish

225 Kč

 

 

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

 

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (garlic, chilli, olive oil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat, kapary,

chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

445 Kč

 

Smažená líčka z mořského ďase /150 g/ s bramborovým pyré

a salátem z mořských řas

 Fried monkfish cheeks /150 g/ with potato puree and seaweed salad

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

420 Kč

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

399 Kč

 

 

MASA / MEAT

 

„Kukuřičné kuře“ kuřecí prso Supreme /200 g/ plněné kuřecími játry a slaninou

s petrželovo-česnekovou kaší a glazovanou podzimní zeleninou

Corn fed chicken breast /200 g/ stuffed with chicken livers and bacon,

garlic puree and glazed autumn vegetables

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

275 Kč

 

„Pluma Iberico“ steak z vrchní části hřbetu iberských prasat /200 g/

s baskickou cizrnou, jamónem a fava fazolemi

„Pluma Iberico“ pork steak /200 g/ with basque chickpeas, dried ham and broad beans

Sommeliér doporučuje:  Primitivo IGT

340 Kč

 

Kachní prsa na medu a smažený kachní konfit /200 g/ s dýňovým pyré,

asijskými houbami a omáčkou Cumberland

Honey glazed duck breast and fried duck confit /200 g/ with pumpkin puree,

asian mushrooms and sauce Cumberland

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

395 Kč

 

„Striploin“ steak z hovězí roštěné /200 g/ s bramborovou krustou,

restovanou sezonní zeleninou a omáčkou demi glace

„Striploin“ steak /200 g/ with potato crust, pan-roasted season vegetables

and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant

399 Kč

 

SALÁTY / SALADS

 

„Vitello Tonnato“ salát s telecím roastbeefem /120 g/, tuňákovou omáčkou,

cherry rajčaty, rukolou a smaženými kapary

„Vitello Tonnato“ veal roastbeef salad /80 g/ with tuna sauce, cherry tomatoes,

 rocket and fried capers

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

270 Kč

 

Podzimní salát se zapečeným kozím sýrem, pečenou červenou řepou,

vlašskými ořechy a brusinkovým vinaigrette

Autumn salad with baked goat cheese, roasted beetroot, wallnuts and cranberry vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

210 Kč

 

Malý listový salát s čerstvou zeleninou a citrusovým vinaigrette

Mixed vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

 

Čokoládová tartaletka s višněmi a mascarpone

Chocolate tart with cherries and mascarpone

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 12 y.o.

110 Kč

 

Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a slaným karamelem

Pumpkin cheesecake with pecan nuts and salted caramel

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

95 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Kapesník
Denní menu
Sobota 21. 9.
polévkaHráškový krém s pancettou a créme fraiche
hl. jídloKrůtí "Saltimbocca" s rajčatovou tarhoňou a šalvějovou omáčkou
moučníkLimetový pie
Zobrazit týdenní menu
Kde nás najdete
Kontakt
Mapa - Kde se nacházíme
Rybova 1901/14
500 09 Hradec Králové
Malšovice (Plachta)

GPS: 15.8591200 ºE, 50.1956400 ºN

Tel.:  +420 495 490 495
Email:  restaurace@aquarko.cz

Otevřeno denně:

Po-So 11-23h, Ne 11-22h.

© 2012 | Restaurace Aquarium | Rybova 1901/14, 500 09 Hradec Králové - Malšovice (Plachta) | restaurace@aquarko.cz | +420 495 490 495