Jídelní lístek
Kontakty: www.aquarko.cz, e-mail: restaurace@aquarko.cz, telefon: +420 495 490 495

 

TAPAS / SNACK

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s omáčkou ali-oli a rukolou

Grilled black tiger prawns /3pc/ with ali-oli sauce and rocket

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  225 Kč

 

„Salpicón“ salát z marinovaných mořských plodů

 „Salpicon“ marinated seafood salad

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  130

 

„Croquetas“ smažené krokety se sušenou šunkou a ali-oli

„Croquetas“ fried dried ham croquettes with garlic mayonnaise

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  110

 

„Morcilla“ pečené krvavé jelítko s karamelizovanou cibulí a jablky

Roasted black pudding with caramelized onion and apples

 Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  95 Kč

 

„Queso Manchego“ ovčí sýr s rajčatovým želé a piniemi

„Queso Manchego“ sheep cheese with tomato jelly and pine nuts

 Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc

 

                                                                                  170

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/

 

160 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

 Plato tapas – 6 starters of the day

 

265 Kč

 

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80 g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80 g/

 

265 Kč

 

Výběr sýrů dle denní nabídky /80 g/

Selection of daily cheeses /80 g/

 

185 Kč

 

Marinované španělské olivy Manzanilla

 Marinated spanish olives Manzanilla

 

            99 Kč

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

115 Kč 

Krém z pečené dýně s kokosovým mlékem

Roasted pumpkin soup with coconut milk

65 Kč

 Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

55 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Dýňové risotto s espumou z kozího sýru a rukolou

Pumpkin risotto with goat cheese foam and rocket

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

185 Kč

 

Gnocchi se zvěřinovým ragú, kaštany a houbami

Gnocchi with venison ragout, chestnuts and mushrooms

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

220 Kč

  

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

 

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (garlic, chilli, olive oil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat, kapary,

chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

445 Kč

 

Steak z mečouna /180 g/ s květákovým pyré, obilovinou „quinoa“

a salátem z mořských řas

Swordfish /180 g/ with cauliflower puree, quinoa and seaweed salad

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

450 Kč

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

399 Kč

 

 

MASA / MEAT

 

„Kukuřičné kuře“ kuřecí prso Supreme /200 g/ s česnekovým risottem,

mladým špenátem a polosušenými cherry rajčaty

Corn fed chicken breast /200 g/ with garlic risotto, baby spinat and semi-dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

275 Kč

„Pluma Iberico“ steak z vrchní části hřbetu iberských prasat /200 g/

s konfitovanými topinambury, pečenou šalotkou a bramborovým pyré

„Pluma Iberico“ pork steak /200 g/ with confit jerusalem artichoke,

roasted shallot and potato puree

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

340 Kč

 

 

Kachní prsa na medu a smažený kachní konfit /200 g/ s dýňovým pyré,

asijskými houbami a omáčkou Cumberland

Honey glazed duck breast and fried duck confit /200 g/ with pumpkin puree,

asian mushrooms and sauce Cumberland

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

395 Kč

 

„Striploin“ steak z hovězí roštěné /200 g/ s bramborovou krustou,

restovanou sezonní zeleninou a omáčkou demi glace

„Striploin“ steak /200 g/ with potato crust, pan-roasted season vegetables

and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant

399 Kč

 

SALÁTY / SALADS

 

„Vitello Tonnato“ salát s telecím roastbeefem /120 g/, tuňákovou omáčkou,

cherry rajčaty, rukolou a smaženými kapary

„Vitello Tonnato“ veal roastbeef salad /80 g/ with tuna sauce, cherry tomatoes,

 rocket and fried capers

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

270 Kč

 

Podzimní salát se zapečeným kozím sýrem, pečenou červenou řepou,

vlašskými ořechy a brusinkovým vinaigrette

Autumn salad with baked goat cheese, roasted beetroot, wallnuts and cranberry vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

210 Kč

 

Malý listový salát s čerstvou zeleninou a citrusovým vinaigrette

Mixed vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

 

Čokoládová tartaletka s višněmi a mascarpone

Chocolate tart with cherries and mascarpone

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 12 y.o.

110 Kč

 

Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a slaným karamelem

Pumpkin cheesecake with pecan nuts and salted caramel

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

95 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.