Jídelní lístek
Kontakty: www.aquarko.cz, e-mail: restaurace@aquarko.cz, telefon: +420 495 490 495

 

TAPAS / SNACK

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s pikantní asijskou omáčkou a mořskými řasy

Grilled black tiger prawns /3pc/ with light spicy sauce and seaweed salad

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

 

                                                                                  235 Kč

Losos „Gravlax“ /60 g/ marinovaný v červené řepě s račím masem a kaviárem

Beetroot cured salmon „Gravlax“ /60 g/ with crayfish and caviar

Sommeliér doporučuje: Grenache Gris Rosé IGP Pays d´Oc

 

                                                                                  165 Kč

„Cecina a la carpaccio“ sušená španělská hovězí kýta /50 g/

s parmezánem a olivovým olejem

Dried spanish beef ham /50 g/ with parmesan and olive oil

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

                                                                                  140 Kč

 

 

Grilovaná kachní játra „foie gras“ /60 g/ s chutney z jablek a datlí

Grilled duck liver „foie gras“ /60 g/ with apple and date chutney

Sommeliér doporučuje: Muscatel Luz de Mediterraneo

                                                                                  210

  

„Queso Manchego“ ovčí sýr s rajčatovým želé a piniemi

„Queso Manchego“ sheep cheese with tomato jelly and pine nuts

 Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc 

                                                                                  170

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/ 

160 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

 Plato tapas – 6 starters of the day 

265 Kč

 

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80 g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80 g/ 

265 Kč

 

Výběr sýrů dle denní nabídky /80 g/

Selection of daily cheeses /80 g/ 

185 Kč

 

Marinované španělské olivy Manzanilla

 Marinated spanish olives Manzanilla 

            99 Kč

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

129 Kč

 

Francouzská cibulová polévka s krutonem a sýrem Gruyére

French onion soup with crouton and cheese Gruyere

95Kč

 

Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

65 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Citronové risotto se smaženou treskou a čerstvou rukolou

Lemon risotto with fried cod fish and rocket

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

225 Kč

Tagliatelle „Carne“ (vyzrálé hovězí maso, houby, pórek, demi glace)

Tagliatelle „Carne“ (beef rump, mushrooms, leek, demi glace)

Sommeliér doporučuje: Pinot Noir IGP Pays d’OC

275 Kč

 

  Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

 

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (garlic, chilli, olive oil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat, kapary,

chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

480 Kč

 

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

399 Kč

CENA POKRMU SE MŮŽE LIŠIT DLE DRUHU OBJEDNANÉ RYBY

 

 

MASA / MEAT

 

Pečené vykostěné „Olivové kuře“ /200 g/ s karotkovým pyré a černou čočkou

Roasted “Oliv chicken“ /200 g/ with carrot puree and black lentil

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

295 Kč

Vepřová panenka v bylinkové krustě /200 g/ s omáčkou z jablek a calvadosu,

karotkou, mladým špenátem a bramborovými „šulánky“

Pork fillet with herb crust /200 g/, apple/calvados sauce, carrot, baby spinat

and pan-roasted potato gnocchi

Sommeliér doporučuje: Riesling Fish qualitätsvein

295 Kč

Hřbet z jelena /180 g/ s omáčkou z portského vína a sušených švestek,

restovanou kapustou na sádle a palačinkovými „lasagne“ s houbami

Deer loin /200 g/ with port wine-dried plum sauce, savoy cabbage

and pancake „lasagne“ with mushrooms

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

430 Kč

Brasírované hovězí žebro á la „Bourguignon“ /300 g/ s bramborovým pyré

Braised veal short rib in „burgundy“ style /200 g/ with potato puree

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

330 Kč

„Rumpsteak“ z australského chovu /200 g/ s pečenou zeleninou,

bramborovými fondány, hořčičným semínkem a omáčkou demi glace

Beef rumpsteak /200 g/ with caramelized vegetables, potato fondants,

mustard and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Pinot Noir IGP Pays d’OC

395 Kč

 

 

SALÁTY / SALADS

 

Salát „Cobb“ s grilovaným krůtím masem a slaninou /120 g/, pěnou z gorgonzoly, zastřeným vejcem, čerstvou zeleninou a hořčičným vinaigrette

„Cobb“ salad with grilled turkey breast and bacon /120 g/ with gorgonzola mousse,

poached egg, vegetables and mustard dressing

Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc

225 Kč

Zimní salát se zapečeným kozím sýrem, růžovým zázvorem, ořechy,

hroznovým vínem a zázvorovým vinaigrette

Winter salad with baked goat cheese, marinated ginger, wallnuts, grapes

and ginger vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

225 Kč

 

Malý listový salát s čerstvou zeleninou a citrusovým vinaigrette

Mixed vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

 

Čokoládové „Dome“ se zmrzlinou z hořké čokolády a mangovou pěnou

Chocolate „Dome“ with chocolate ice cream and mango mousse

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 12 y.o.

110 Kč

Mrkvový dort s mandlemi, bílou čokoládou a mascarpone

Carrot cake with almonds, white chocolate and mascarpone

Sommeliér doporučuje: Prosecco Platinum Spumante DOC Brut

95 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.

Chcete stránku vytisknout?
Skrýt před tiskem nějaké části stránky.
Vytisknout celou stránku tak, jak ji vidíte.
(tento box nebude vytištěn)
Úprava stránky před tiskem
Najeďte myší na nějaký obsah na stránce, zobrazí se červený obdélník. Kliknutím na něj obsah skryjete. Poté stiskněte tlačítko 'Vytisknout'.